Drentse appelinzameling 2017

Al vele jaren is de Drentse appelinzameling een begrip in de regio. Bewoners van Drenthe met fruitbomen kunnen gedurende 2 maanden iedere zaterdagochtend hun appels en peren uit eigen boomgaard of tuin inbrengen. In ruil voor het fruit ontvangen de particuliere fruittelers flessen appelsap (1 fles per 10 kg). 

De Drentse appelinzameling gaat dit jaar vroeg van start. Door het warme voorjaar is de appeloogst dit jaar een week vervroegd. Wij starten dan ook een week eerder met het inzamelen van Drentse appels en peren.

Vanaf Zaterdag 26 augustus tussen 8.00-12.00 uur kunnen de eerste appels en peren ingeleverd worden. Hierna geldt dat appels en peren uitsluitend op iedere zaterdagochtend tussen 8.00-12.00 uur ingezameld kunnen worden tot de laatste zaterdag van oktober. Op andere dagen of op zaterdagmiddag zullen wij geen appels en peren ontvangen. 

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.